niedziela, 4 lutego 2018

PĄCZKI W WERSJI FIT

Lubicie pączki? Dzięki nim tłusty czwartek już nie będzie taki straszny.. :)




Przepis na ok.32 szt:

✅250g ricotty (lub twarogu)
✅2 jajka
✅2 op. budyniu waniliowego bez cukru
✅0,5 szkl. mąki ryżowej
✅0,5 szkl. mąki jaglanej*
✅1,5 łyżki ksylitolu
✅2 łyżeczki proszku do pieczenia
✅kilka kropel olejku waniliowego
✅szczypta soli
✅olej rzepakowy lub kokosowy do smażenia

Posypka:
✅2 łyżki ksylitolu ✅1 łyżeczka cynamonu

1. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i zagniatamy. 
2. Rozgrzewamy w wysokim garnku olej (ilość do połowy wysokości pączków). 
3. Kładziemy łyżeczką małe porcje lub formujemy w dłoniach małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. 
4. Na gorący olej kładziemy pokolei porcje i smażymy na średnim ogniu aż do zarumienienia. Wyciągamy na papier ręcznikowy wyłożony na talerzu. 
5. Jeszcze gorące pączki obtaczamy w mieszance cynamonowej.

*można dać o połowę mniej mąki, wtedy pączki będą bardziej wilgotne w środku, 
ale nie dadzą się uformować w dłoniach.


PRZEPIS OD NAJLEPSZEJ 
https://www.instagram.com/shining_star_9/
POLECAMY :)

Masz ochotę zaobserwować naszego bloga i pozostać z nami na dłużej?
Kliknij poniżej :)

2 komentarze:

  1. Wyglądają smakowicie! :)

    Zapraszam CAKEMONIKA :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ooo :o A ja dziś takie tłuste jadłam :o Szkoda, że nie widziałam wcześniej tego przepisu ;)
    Pozdrawiam! I zapraszam również do mnie. Mój blog.

    OdpowiedzUsuń